Processledare klar för centrumutvecklingsprojekt ”Hjärtat i Ystad”

I samarbete mellan Ystads kommun och Ystad i centrum, har Anna Bäckstrand rekryterats till tjänsten som processledare för ”Hjärtat i Ystad”. Tjänsten innebär att hålla ihop de samverkansprocesser som nu inleds och som berör såväl olika verksamheter inom kommunen som näringsidkare och fastighets-ägare i centrala Ystad.
Processen finansieras av Ystads kommun. Anställningen ligger hos Ystad i centrum.

– Tjänsten söktes av 25 kompetenta personer som på olika sätt har sitt hjärta i Ystad och kunskap om vår omgivning. Anna Bäckstrand har arbetat med centrumutvecklingsprocesser i bl.a. Linköping och Norrköping och har mycket goda kvalifikationer för vår process, berättar Per-Olof Lind (L) som tillsammans i treklövern (M) och (KD) initierat arbetet.

Som processledare ska Anna leda projektet mot uppsatta mål, involvera och engagera Ystadbor, besökare, företagare, fastighetsägare, kommunen m.fl. så att vi får fler människor att uppleva, umgås, shoppa, äta, fika och bara vara i ett centrum fullt av aktivitet och upplevelser. Anna Bäckstrand har sedan tidigare en relation till Ystad och har dessutom nya fräscha ögon med sig utifrån. Anna tillträder den 23 augusti.

– ”Hjärtat i Ystad” är ett jätteviktigt projekt som har en oerhörd potential, därför känns det fantastiskt kul att vi lyckats knyta till oss Anna. Nu längtar vi tills hon är på plats och träffar arbetsgruppen så att vi kan komma igång. Planen är också att Ystad i centrum flyttar in i Gamla Rådhuset till hösten. På så sätt blir Gamla Rådhuset allt tydligare ett marknads- och näringslivscentrum.

– Med Anna Bäckström förstärks Ystad i centrum och samarbetet med Ystads kommun tar nya rejäla kliv. Veronika Green, verksamhetsutvecklare sedan ett år tillbaka, har tagit över alla aktiviteter som gjorts i Ystads köpmannaförenings regi, presentkortshanteringen, produktionen av Handla i Ystad, Lilla Tåget, pyntning vid högtider, info på webb och i sociala medier, utvecklingen av Chainels som är ett nytt kommunikationssystem m.m. så hennes tid är välfylld, säger Liselott Löfvall Nilsson, ordförande för Ystad i centrum. Med Anna i teamet kommer Ystadborna att se ytterligare utveckling.

– Det ska bli så spännande att vara med på resan att utveckla stadskärnan i Ystad. Jag har redan fått känna på engagemang och hjärtlighet från dem jag träffat och tillsammans med alla härliga ystadbor tror jag att kan vi göra något riktigt bra! Så äntligen blir min dröm verklig och jag ska bli Ystadbo!
Jag har under de senaste 15 åren spenderat somrarna i Ystad och på Österlen och kan inte tänka mig en vackrare plats att leva och jobba på. I sommar tar jag med mig min familj från Norrköping och bosätter mig vid havet i Svarte, berättar Anna Bäckstrand med stor entusiasm.